Willeke Snijders, begeleider en teamleider van “Ons Thuis”.

Een bijzonder initiatief. Ik werk bijna vanaf het begin bij “Ons Thuis” en ben er getuige van geweest hoe deze plek een echte thuis is geworden voor de drie dames die er wonen.  Een plek die van hen is, waar ze zichzelf kunnen zijn,  waar ze “iemand” zijn. Voorheen heb ik jaren met veel plezier in een grote instelling voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Hier heb ik veel gezien en veel geleerd. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik een baan heb gevonden bij  “Ons Thuis”. Een bijzonder ouderinitiatief. De nauwe samenwerking met ouders en de kleinschaligheid  geven mijn werk een extra dimensie.

Tijd voor kwaliteit. Ik heb een baan waarin ik de tijd heb om de dames  te begeleiden. Het draait hier echt om hen  en nergens anders om.  Ik werk nooit alleen en kan altijd terugvallen op mijn collega, ouders en andersom. Dit brengt verdieping . Tegelijk vind ik uitdaging in het niveau en karakters van de dames. Heel divers, niet altijd makkelijk, maar wel met ruimte om met vallen en opstaan een weg te vinden.

Zelfsterking ter inspiratie. Als basis voor onze begeleiding aan de kinderen, laten we ons leiden door het gedachtengoed van de Methode Heijkoop (www.Heijkoop.nu). Op allerlei manieren,  geeft deze methode de richting aan bij begeleidingsvragen die ik tegen kom. In de basis ben je hierin altijd op zoek naar een zodanige afstemming met je cliënt , dat zij, samen met mij, ervaringen opdoet die haar als mens sterker maken.  Een doorsnee dag zit vol van dit soort momenten. Onderdelen uit de methode Heijkoop leren ons stukje bij beetje, om deze bewust in te zetten.

Werknemers zijn de olie van ‘de machine’. Dit zijn de mensen die het uiteindelijk moeten doen.  De ouders hebben dit altijd goed begrepen en aangevoeld.  Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met mijn praktische wensen in het werkrooster, er is aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor wat ieder nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.   Het totale teamproces wordt verder professioneel begeleid door NLP coach, Bart de Louw (www.ikweethetbeter.com) 

Net als thuis. In de dagelijkse praktijk betekent dit alles dat ik samen met Agnes, Suzan en Kim iedere dag op een fijne manier door probeer te komen.   We  eten, we gaan erop uit, we zwemmen en wandelen, we luieren, we spelen, we gaan naar bed.  Soms was de dag leuk, soms zwaar, soms saai en soms helemaal te gek.....net als bij mij thuis!!